Da vi fik kolonihaven var der et mega stort æbletræ midt i haven. Det var rigtig flot, men alt for stort til en lille kolonihave. Så efter nogle år, var vi desværre nødt til at fælde det. Det gav så plads til drivhus og højbede. Det byt var ikke så ringe endda, men jeg savner stadig de pragtfulde Belle de Boskoop æbler. Jeg arbejdede på TPack dengang, nok de bedste kolleger jeg har haft nogensinde, og de var kagespisere med stort K. Jeg kan ikke helt huske hvor mange varianter af kager med æbler de fik, men så vidt jeg husker var den sidste de smagte ‘Clauses æblekage – variation XVII’.
Her har jeg valgt æblemuffins.
Du skal bruge:
- 2 æg
- 125 g smeltet smør
- 110 g rørsukker
- 3-4 æbler – helst Belle de Boskoop
- 130 g hvedemel
- 1 tsk kanel
- 1 tsk bagepulver
- 1/4 vanillestang
Sådan gør jeg:
Pisk æg og sukker i ca 5 minutter med en håndmixer og hæld det smeltede smør i imens du stadig pisker. Tvær kornene fra vanillestangen ud i en tsk sukker og pisk i blandingen. Si mel, kanel og bagepulver i en skål, og rør det i. Skær æblerne i små tern, gerne med skræl, og vend dem i dejen. Hæld dejen i muffinforme. Drys med en lille smule rørsukker. Bages i ovn på 180C varmluft, 200C konventionel, i ca 10 minutter.