And er bare en dejlig spise. På alle måder. Andesteg, andebryster, confiteret and og så er der restemaden: Andesuppe. Her bruger du skroget fra din andesteg, og får en vidunderlig suppe der også er super billig – det gør jo ikke noget. Hvis der er noget kød til overs, bliver suppen lige en tand bedre.
Du skal bruge:
- 1 andeskrog
- Anderester
- 1 løg
- 3-4 fed hvidløg
- En ordentlig dusk timian
- Persille
- 2-3 Laurbærblade
- 1 stor kop ærter
- 2 forårsløg
- Teriyakisovs
- Soyasovs
- Sesamolie
- Oistersovs
- Andefond
- Nudler
- Andefedt
- Chilipulver
- Salt og peber
Sådan gør jeg:
Rens skroget for kød i så reelle stykker som muligt, og gem det til at komme i suppen til sidst. Der sidder altid en del kød på vingerne og hvor låret er skåret af. Split skroget ad med en stor køkkenkniv. Hvis du har halsen og kråsen tilbage så bruger du også dem. Brun det hele af i andefedt sammen med det hakkede løg og hvidløg. Tilsæt Teriyakisovs, soyasovs, sesamolie, oistersovs, timian, laurbærblade og persille, dæk det hele med vand og andefond. Suppen bringes i kog, skru ned for blusset og lad den simre i et par timer eller 3. Si suppen og kom andekød og de skivede champignon i, de skal have et par minutter eller 3. Så skal nudlerne i suppen i et minuts tid eller så. Nudler skal efter min mening ikke have så meget, men det er jo en smagssag. Så kommer du hakkede forårsløg og ærter i, og varmer det hele godt igennem til nudlerne er færdige. Smag til med chilipulver, soyasovs, salt og peber.