Jeg havde ½ gryde æblekage til overs, og hvad skulle jeg dog bruge den til. Det var dejlige æbler kogt med lidt muscovadosukker og en stang vanilje, så det ville jo være synd at det skulle gå til spilde. Jeg fandt derfor på denne bagte æblekage som bestemt er spisværdig. Jeg har overvejet om den kunne forfines med en god håndfuld rosiner og/eller hakkede mandler.
Du skal bruge:
- 200 g blødt smør
- 200 g marcipan
- 5 æg
- 200 g rørsukker
- 100 g hvedemel
- 2-300 g æblegrød
- 1 stang vanilje
- ½ tsk salt
- 3 spsk kanelsukker
Sådan gør jeg:
Det bløde smør, reven marcipan og sukker røres godt og grundigt sammen. Vaniljestangen skrabes og vaniljen mases ud i 1 spsk sukker. Røres i smørmassen. Derefter tilsættes æggene 1 efter 1 under omrøring. Bland hvedemel og salt og rør det i. Til sidst røres æblegrøden stille og roligt i. Der må gerne være små ‘øer’ af æble. Dejen hældes i et godt smurt fad, drysses med kanelsukker og bages i en forvarmet ovn på 175C konventionel. Bagetid ca. 35-40 minutter. Kan nydes lun eller sæt den i køleskab til dagen efter så den har sat sig.
Som sagt kunne man sagtens overveje at blande 1-2 dl rosiner og 1-2 dl groft hakkede mandler i. Det må jeg prøve næste gang.