Blæksprutter med krydret tomatsovs

Blæksprutter er nogle finurlige væsner, og så smager de godt. Der findes utallige arter, små og store, 8 og 10 armede, og de kan bruges på mange måder. Denne opskrift er med en Sepia sprutte, inspireret af en ret jeg fik på Magasasa på Amagerbrogade. En helt igennem lækker kinesisk restaurant.

Du skal bruge:

  • 1 Sepia blæksprutte
  • Tomater
  • Champignon
  • 1 stort løg
  • 3-4 fed hvidløg
  • Hvidvin
  • Fiskefond
  • Chili
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør jeg:

Første laver jeg sovsen. Hakkede løg og hvidløg sauteres til løgene er glasklare. Så putter jeg skivede champignon i, og de simrer et par minutter. Tilsæt tomater, hvidvin, fiskefond og småtskåret chili eller chilipulver. Lad det stå og simre en times tid.

Rens blæksprutten og tag den der ‘plastikting’ ud, og skær næbet at. Pas på, det er mega skarpt. Det er muligt din fiskehandler allerede har gjort det. Skær armene af så du til sidst har selve kroppen. Frys armene til en senere blæksprutteret. Rids på kryds og tværs, pas på du ikke skærer igennem. Varm en pande op, kom olivenolie på, og steg blæksprutten ved høj varme. Den skal ikke have særlig lang tid, 2-4 minutter plejer at være passende. Krydr med salt og peber.

Server blæksprutten i et fad og hæld tomatsovsen over. Iranske ris passer så fint til denne ret.