Boller i karry er en af hustuens yndlingsretter, og det smager da også fantastisk. Jeg laver altid bollerne selv og bruger æbler i sovsen. En god karry fra den lokale grønthandler er et must. Karry er tæt på at være en videnskab, det findes i utallige smagsvarianter. Prøv dig frem til hvad du synes fungerer bedst for dig.
Du skal bruge:
- 500 gr. hakket kalv og flæsk
- 1 løg
- 2 – 3 æg
- Rasp
- 1 stort æble
- Mælk
- Mel
- Hønsekødsbouillon
- Karry – gerne både noget karrypasta og karrypulver
Sådan gør jeg:
Først kødbollerne:
Rør farsen med lidt salt og peber og kom revet løg i. Så tilsættes æggene og lidt bouillon og drøjes med rasp til konsistensen er god. Lad farsen stå og hvile i en halv times tid i køleskab.
Sæt en gryde med vand i kog og kom en spsk. salt i. Jeg bruger en sprøjtepose til farsen og en kniv til at danne bollerne. Man kan naturligvis også bruge en ske. Vandet skal ikke koge, men være lige på kogepunktet så bollerne pocherer. Når de er færdige (ca 4-5 min) skal de op i en sigte og dryppe af.
Så skal vi have lavet sovsen:
Lidt fedtstof (olie/smør eller begge dele) varmes op og de skårne æbler og løg svitses let. I med noget karrypulver og karrypasta og rør godt rundt i gryden. 2 spsk mel kommes i og der røres igen godt rund så der ikke er klumper. Nu kommer du mælken og bouillonen i, lidt af gangen, indtil du har en sovs med en konsistens du kan lide. Smag til med salt og peber, evt. lidt mere karry. I med kødbollerne, det hele varmes godt igennem og serveres med kogte ris.