Chili con Carne

Der er 100 forskellige måder at lave Chili con Carne på, men jeg kan nu bedst lide uden spidskommen eller koriander (fruen er 100% enig – hun kan ikke udstå koriander). Jeg serverer med Iranske ris og creme fraische.

Du skal bruge:

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 løg
  • 4-6 fed hvidløg
  • 300 g tomater, evt. en ds flåede
  • 3-4 spsk. soltørrede tomater
  • 1 dl oksekødsbouillon
  • 1 ds kidneybønner
  • 1 ds baked beans
  • 1 par chilier, ikke for stærke, men selvfølgelig heller ikke for milde. Det er jo chili con carne vi laver
  • 30-40 g mørk chokolade

Sådan gør du:

Sauter hakkede løg og hvidløg i noget olivenolie til de er glasklare, må ikke brunes. Svits oksekødet og tilsæt tomater og bouillon. Koges op og bønnerne tilsættes. Det hele koges igen op, tilsæt chili, smag nu til undervejs, som jeg før har skrevet: Du kan altid tilsætte mere krydderi, men du kan ikke fjerne det igen. Glem ikke salt og peber. Lad gryden stå og simre imens du laver risene. Lige før servering tilsætter du chokoladen og rører rundt til den er helt opløst.

Serveres med en god (38%) creme fraische og Iranske ris