Confiterede fasanlår

Så blev det fødselsdag – i coronaens tegn – uden døtre, svigersønner, venner eller familie. Men så må man kompensere. Klaus skød nogle fasaner forleden og jeg var heldig at få 4 stk. Med hud og hår og det hele. Jeg har ikke prøvet at pelse sådan nogle før, men det gik forbløffende let. Så nu har jeg nogle poser med fasanbryster og lår i fryseren. Foruden en helt igennem himmelsk fasansuppe kogt på skrog, hjerter og kråser. Da jeg også havde noget andefedt, var det oplagt at prøve at confitere lårbasserne.

Du skal bruge:

  • 4 fasanlår med overlår
  • 2 – 3 dl andefedt
  • 3 dl fasanfond
  • Masser af smør
  • Vindruer
  • 1 Belle de Boskoop æble
  • ½ dl valnøddekerner
  • 2 dl fløde
  • Små kartofler
  • Salt og sukker til sprængning
  • Salt og peber

Sådan gør jeg:

Spræng fasanlår i et par spiseskefulde salt og sukker i et par timer. Skyl dem og tør dem godt af. Confiteres i andefedt i et par timer eller 3, til de er godt møre. Confitering er bare at lårene ligger og simrer i andefedt. Det må ikke blive for varmt, bare lige så det bobler ganske svagt. Når de er færdige trækkes kødet af ben og så skal du fjerne alle de små ‘stivere’ der er i lårene. Jeg trak kødet fra hinanden, nærmest i trevler, og serverede i en skål hvor jeg havde hældt fasanglacen (som du kan se hvordan jeg lavede herunder)

Kog fasanfonden ind til en trediedel og monter med masser af koldt smør til konsistensen er som du godt kan lide det – altså en glace. Smag til med peber og evt. ganske lidt salt. Fasanlårene er sprængt så de er salte i sig selv, så jeg brugte for en gangs skyld ikke ekstra salt.

Kog kartoflerne og rist dem let i lidt smør. Bland halve vindruer, æbler i små tern og hakkede valnøder i noget let pisket fløde. Voila og velbekomme – og vent med at gå på vægten de første par dage