Frikadeller

Vi får temmelig tit frikadeller. Det er nemt at lave og smager godt. Min lille hemmelighed er masser af æg. Det er Mie der har æren for den del af opskriften.

Du skal bruge:

  • 250 g hakket svinekød eller kalv og flæsk
  • 1 løg
  • 4-5 æg (ja du læste rigtigt 4-5 stk)
  • En lille smule rasp
  • Lidt boullion
  • Salt og peber
  • Evt. lidt timian
  • Smør og olie til stegning

Sådan gør jeg:

Rør farsen med lidt salt. Jeg bruger en håndmixer med dejkroge. Riv løget og kom det i. Rør igen. Tilsæt et æg af gangen og rør. Juster konsistensen med lidt rasp og bouillon. Endelig ikke for meget rast, det er jo ikke brødboller du laver. Krydr med salt og peber og eventuelt lidt timian. Lad farsen hvile i en halv times tid i køleskab.

Frikadellerne steges i rigeligt med smør. Varm panden op kom fedtstof på. Panden skal være godt varm, ikke rygende. Når du kommer frikadellerne på sænkes temperaturen, og det er vigtigt at dellerne ikke koger, så godt med temperatur, uden at branke. Steges i et par minutter. Så er de klar.

Serveres med kogte kartofler, kold kartoffelsalat eller stuvede kartofler. Agurkesalat er altid godt.