Fyldte kartofler

Jeg havde for mange år siden en vegetabilsk kogebog af en Barbara et eller andet. Jeg har desværre i bogen mere, har nok lånt den ud, men en af de retter jeg holder mest af er ‘Fyldte Kartofler’

Du skal bruge:

  • 2-4 store bagekartofler
  • Lidt hakket forårsløg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 150 g neutral flødeost
  • Olivenolie
  • Timian
  • Salt og peber

Sådan gør du:

Skær ca 1 cm af kartoflerne, og udhuld dem med en ske. Kartoflerne skal være ca 1 cm tykke. Hak det udhulede kartoffel groft og sauter med hakket hvidløg. Kom det hakkede forårsløg og en god håndfuld (efter smag) timian i og rør til sidst flødeosten i. Smag til med salt og peber. Kartoflerne prikkes indvendig med en gaffel, pænt mange huller, og fyldes. Låget du tidligere har skår af, lægges på. Kartoflerne smøres med olivenolie og bages i ovnen i en times tid til den er mør. Kan spises som ret, eller bruges som tilbehør til f.eks. en stegt lammekotelet. (Så er det jo selvsagt ikke en vegetabilsk ret længere, men hvad 🙂 )