Hamburgerryg – i ovn

For et par år siden prøvede jeg at pakke en hamburgerryg ind i staniol og stege den i ovnen. Det blev sgu godt. Opskriften jeg fulgte angav at man skulle smøre hamburgerryggen ind i smør, og hvem kan stå for sådan en opfordring. Jeg har siden også smurt noget Dijonsennep på stegen, og det er da heller ikke at kimse af.

Du skal bruge:

  • 1 hamburgerryg
  • 100 g smør sådan cirka til stegen
  • Evt en stor spiseskefuld Dijonsennep
  • Kartofler – gerne aspargeskartofler
  • Gulerødder
  • Fine ærter
  • ½ blomkål
  • 150-200 g smør til smeltet smør

Sådan gør jeg:

Smør hamburgerryggen godt og grundigt ind i smør og Dijonsennep og pak den ind i noget staniol. Steg den i ovnen ved 180C varmluft 200C konventionel, i en times tid. Jeg synes det er vigtigt at stegen ikke får for meget, men den må jo heller ikke være rå indvendig. Prøv med et stegetermometer – stegen skal være ca 65C. Tag den ud af ovnen når den er færdig, og lad den hvile et kvarters tid. Serveres med kogte kartofler og dampede gulerødder, fine ærter og blomkål i små paraplyer. Grøntsagerne skal meget gerne være sprøde og saftige. Dertil hører dejligt smeltet smør, men man kan da også lave en sennepssovs – det foretrækker fruen, og så må man jo lave det.