Jeg gik købt mig en sous vide stang her i sommers. Sjovt instrument, og selvom det tager 7 lange og 7 brede at tilberede en steg eller nogle bøffer, er det bestemt en god måde at lave mad på. Det kræver dog også en vakuumpakker og en tilpas stor gryde, så min plads i køkkenet er udfordret. Men det skulle nu prøves at tilberede min nyrøgede hamburgerryg, så her er hvordan jeg gjorde.
Du skal bruge:
- 1 kg hamburgerryg
- 2-3 laurbærblade
- 4-5 duske frisk timian
- 100 g smør
Sådan gør jeg:
Hamburgerryggen smøres godt og grundigt ind i smør og i vakuumposen vedlægges krydderurterne. Vakuumpak stegen og læg den i sous vide gryden. Jeg kørte 4½ time ved 58C, men næste gang vil jeg gå ned på 56C. Den blev tilberedt lige i overkanten af hvad jeg kan lide.
Serveres med kogte kartofler, stuvede ærter og gulerødder, eller hvordan man nu har lyst til af få hamburgerryg.