Hjerter i flødesovs

Det er nok muligt at CPR-nummeret kan anes på de retter jeg har her på siden. Jeg har på fornemmelsen at hjerter ikke lige er det første unge mennesker tænker på når de skal lave aftensmad. Det synes jeg er synd, for hjerter smager sindsygt godt, er nemt at lave og er ikke mindst billigt. Det er en smagssag (som så meget andet) om du bruger svine- eller kalvehjerter, jeg foretrækker svinehjerter.

Du skal bruge:

  • 2 svinehjerter
  • 1 løg
  • 1 bakke champignon
  • Persille
  • Ribsgele
  • Bouillon
  • Fløde
  • Salt og peber

Sådan gør jeg:

Rens hjerterne godt i koldt vand, der kan nemlig være en del blodklumper i, og skær sener og fedt fra. Hjerterne har sådan nogle ‘tråde’ indeni, de skæres også fra, og så skærer du hjerterne i mundrette bidder. Sauter løg og champignon i noget smør og kom hjerterne ved. Det hele brunes godt igennem. Tilsæt masser af persille, bouillon og ribsgele, krydr med salt og peber, og lad hjerterne simre i en times tid. Tilsæt fløde, mindst 1/4 l og varm godt igennem. Juster sovsen med lidt jævning og server med kartoffelmos