Hvad køleskabet bød på i dag

Det er jo egentlig svært at hitte på dagens aftensmad hver eneste dag. Jeg har prøvet at lave madplaner, og af og til får jeg da også fulgt dem, men ofte står jeg der og spørger mig selv eller hustruen “Hvad skal vi have til aften?”. Kender I det?

I dag fik jeg kigget køleskabet og fryseren igennem og fandt en enkelt bøf af oksefilet, lidt kogte kartofler, ½ pose pommes fritter og minsandten om der ikke også var nogle tomater tilbage i drivhuset. Så det blev til følgende – meget velsmagende ret.

Du skal bruge:

  • ca 125 – 150 g oksekød skåret i strimler á la stroganoff
  • 1 lille dåse tomatpure
  • 1 løg
  • 4 – 5 fed hvidløg
  • 2 – 3 gulerødder
  • 6 – 10 små tomater
  • 1 dl rødvin
  • 1 dl bouillon – høns, okse eller grøntsag
  • 1 wienerpølse
  • 5 kogte kartofler
  • ½ tsk stærk chilipulver
  • 1 dl creme fraiche 38% eller fløde
  • Salt og peber

Sådan gør jeg:

Groft hakkede løg, hvidløg og gulerødder svitses let og kødstrimlerne tilsættes og svitses med. Tilsæt tomatpure og lad det svitse videre. Så kommer du tomater, bouillon og rødvin ved, krydrer med chili, slat og peber, og lader det simre let i en halv times tid. Så kommer du de kogte kartofler ved og pølsen som du har skåret i ca 1½ cm store stykker, cocktail pølser du’r naturligvis også, og lader det simre videre i endnu en halv time. Til sidst tilsættes creme fraiche eller fløde, og så skal du have varmet dine pommes fritter op. Så er der lige pludselig aftensmad.