Kammusling i appelsinsauce

Jeg synes kammuslinger er svære at tilberede rigtigt. De må nemlig endelig ikke få for meget, men der skal jo også være smag ved, og at nå det på de 2-3 minutter det tager at stege en perfekt kammusling, kan være lidt angstprovokerende. Jeg er inspireret af en ret Mie og jeg fik på Grand Hotel i Lund, en af de mest sublime smagsoplevelser jeg har haft.

Du skal bruge:

  • 2 store kammuslinger pr person
  • Appelsin
  • Rørsukker
  • Smør
  • Salt og peber

Sådan gør jeg:

Bland 2-3 spsk rørsukker med 1 tsk salt og vend kammuslingerne heri. Pres appelsinen og hav saften klar. Varm panden op, smelt smørret til det er næsten brunt (må endelig ikke brankes) og steg lynhurtigt kammuslingerne så sukkeret karamelliseres. 1 minut og 12 sekunder på hver side (ja hvad tror du – jeg har jo sagt at det var svært). I de sidste sekunder tilsætter du appelsinsaft og steger i ½ minut mere på hver side, og så af med kammuslingerne i en fart. Krydr med salt og peber. Skru op for blusset og kog appelsinsaften ind til en tynd sirup. Serveres på en varm tallerken og hæld appelsinsiruppen over. Et lille stykke ristet brød gør ingen skade men sagtens undværes. Retten er kun ment som en lille appetitvækker.