Kiksekage

I gamle dage brugte vi palmin til kiksekage, men helt ærligt – det er ikke en opskrift til dette årtusinde. Med god inspiration fra www.valdemarsro.dk har vi med stort held lavet denne kiksekage.

Du skal bruge:

  • 400 g mørk chokolade (80%)
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 50 g smør
  • ½ vaniljestang
  • 1 pk firkantede kiks
  • Revet skal af 1 økologisk appelsin

Toppings

  • 60 g hakkede hasselnødder
  • 2 spsk hakkede pistacienødder
  • 2 spsk frysetørrede hindbær

Sådan gør du:

Kom smør, vaniljekorn fra vaniljestangen, kondenseret mælk og chokolade i en gryde og varm det stille og roligt op under omrøring. Når chokoladen er smeltet røres appelsinskal i og der skrues ned til laveste varme. Pisk til konsistensen er glat og lækker. Kom et stykke bagepapir i en form og fordel et tyndt lag chokolade i bunden og i siderne. Læg en række kiks nederst og derefter kiks og chokolademasse lag på lag. Brug en dejskraber til at fordele chokoladen glat og jævnt. Afslut med et lag chokolade og derefter et godt drys hakkede hasselnødder, pistacienødder og frysetørrede hindbær.

Stil formen i køleskabet i mindst 2 1/2 time inden servering.