Vi havde i mange år en lille kineserrestaurant i Holmbladsgade. Ungerne elskede den, og jeg har altid været pjattet med kinamad. Det var ikke verdens mest hygiejniske sted, faktisk blev de lukket af myndighederne, men det var meget autentisk og det vrimlede med kinesere der fik mad som hjemme i Kina. Mine børn ville altid have indbagt kylling med sur sød sovs, og jeg sværgede til Kinesisk And med Champignon og Bambusskud. Her er mit bud på hvordan det laves.
Du skal bruge:
- 1-2 andebryster
- 1 bakke brune champignon
- 1 ds bambusskud eller vandkastanjer
- Teriyaki sovs
- Soyasovs
- Hønsebouillon
- Majsstivelse
- Salat
- Ris
Sådan gør du:
Tør andebrysterne god af og rids skindsiden. Steg dem først på skindet så du får stegt noget af fedtet af. Det skal du bruge senere. Vend dem og steg videre. De skal have en 13-16 minutter så de er let rosa inden i. Krydr dem med lidt salt og peber. Pak dem ind og lad dem ligge og trække mens du laver sovsen. Brug fedtet på panden og kom hønsebouillon, teriyaki sovs og soyasovs ved. I med de skivede champignon og varm godt igennem. Så kommer du bambusskud (og/eller vandkastanjer) i, og jævner med lidt majsstivelse. Til sidst vender du lynhurtigt noget strimlet salat i, og serverer med kogte ris.