Til en god oksekød- eller hønsekødsuppe hører kød- og melboller. Kødbollerne laves stort set som kødbollerne til boller i karry. Det er sådan set kun størrelsen af boller der er forskellig.
Du skal bruge:
- 500 gr. hakket kalv og flæsk
- 1 løg
- 2-3 æg
- Mel
- Hønsekødsbouillon
Sådan gør jeg:
Rør farsen med lidt salt og peber og kom revet løg i. Så tilsættes æggene og lidt bouillon og drøjes med mel til konsistensen er god. Lad farsen stå og hvile i en halv times tid i køleskab.
Sæt en gryde med vand i kog og kom en spsk. salt i. Jeg bruger en sprøjtepose til farsen og en kniv til at danne bollerne. Man kan naturligvis også bruge en ske. Vandet skal ikke koge, men være lige på kogepunktet så bollerne pocherer. Når de er færdige (ca 4-5 min) skal de op i en sigte og dryppe af.
Bollerne kan sagtens fryses, men sørg for at de er så tørre som muligt så de ikke klistrer sammen når de fryses.