Konfektkage med kondenseret mælk

Denne vidunderlige kage har jeg fundet på nettet under forskellige navne. New Zealandsk konfekt kage, karamelsnitter med kokos, konfekt kage med kondenseret mælk osv. Den er blevet et absolut hit i familien og er uhyre nem at lave.

Bund:

  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 180 g brun farin
  • 80 g kokosmel
  • 125 g smeltet smør

Top:

  • 1 ds kondenseret mælk
  • 20 g smør
  • 2 spsk lys sirup

Pynt:

  • 75 g mørk chokolade
  • 10 g smør
  • Finthakket hvid chokolade

Sådan gør jeg:

Bland alle de tørre ingredienser til bunden. Smelt smørret og ælt det i de øvrige ingredienser. Beklæd en form ca. 25×25 cm med bagepapir. Bag i ca 15 minutter ved 175C.

Bland ingredienserne til toppen i en gryde og varm det op ved svag varme. Rør i det hele tiden til det kommer i kog. Pas på det ikke brænder på. Lad det koge i ca. 5 minutter under omrøring indtil massen har karamel konsistens. Fordel karamellen over den bagte bund og sæt kagen tilbage i ovnen i ca. 12-15 minutter, stadig ved 175C. Lad kagen køle helt af.

Hak og smelt den mørke chokolade og rør smørret i. Fordel det på kagen. Pynt eventuelt med hakket hvid chokolade og drys med f.eks. tørrede hindbær. Skær kagen i firkanter og opbevar kagen i køleskab. Den kan holde sig i 10 dage, ifølge den originale opskrift, men det har jeg ikke haft lejlighed til at prøve endnu.