Melboller er gør noget ved suppen. Og der må efter min mening godt være mange af dem.
Ingredienser:
- 100 g smør
- 2,5 dl bouillon
- 150 g mel
- 3-4 æg
- Salt
Sådan gør du:
- Bland mel og salt
- Kom smør og bouillon i en gryde og når det koger, så tilføjes melet og saltet i ét huk og røres med en træske til det samler sig i en klump
- Lad det køle lidt ned så æggene ikke koagulerer når de skal i.
- Jeg bruger en håndmixer når jeg skal røre æggene i, et af gangen. Det kan være du kun skal bruge 3 æg, for dejen må ikke blive for tynd
- Kom nu dejen i en sprøjtepose og klip så hullet er ca 1 cm
- Kom vand i en gryde med lidt salt og lad det nå næsten til kogepunktet, det må nemlig ikke buldre koge – det vil ødelægge melbollerne
- Lav melboller i 2-3 omgange alt efter hvor stor en gryde du bruger
- Melbollerne skal have cirka 4-5 minutter i vandet. Når vandet begynder at boble tilsættes ca 1 dl koldt vand, så vandet hele tiden er lige under kogepunktet
- Brug en hulske til at få melbollerne op, og kom dem i en skål med koldt vand
- Når de er kølet lidt af bruger du hulskeen til at få dem over i en sigte, hvor de drypper godt af
- Jeg lægger en lille tallerken omvendt ned i bunden af en skål og kommer melboller over i skålen
- Gentag det hele igen med resten af dejen i sprøjteposen
- Nu er melbollerne klar til at komme i suppen – pas på suppen ikke koger, når melbollerne er kommet i
Du kan sagtens lave et par portioner og fryse bollerne ned. Under nedfrysningen ryster jeg poserne forsigtigt så de er ‘løse’