Når jeg skal være rigtig sød ved Mie, laver jeg mørbradgryde. Det er noget der falder i fruens smag, og spreder god stemning i det lille hjem
Du skal bruge:
- 1 svinemørbrad
- 2 løg
- 3-4 fed hvidløg
- 1 bakke champignon
- 1 gulerod – kan udelades
- 3-400 g tomater (du kan selvfølgelig bruge en dåse flåede, men rigtige tomater er nu bedst)
- En god håndfuld baconterninger
- En god håndfuld cocktail pølser
- Røget sød paprika
- Stærk paprika
- Bouillon
- Basilikum
- Fløde
- Olie
- Smør
- Salt og peber
Sådan gør jeg:
Rist baconterninger i en gryde og sauter de hakkede løg i smeltefedet og kom champignon og gulerodstern i gryden. Kom tomater i, krydr med paprika og basilikum og kom 2-3 dl bouillon ved. Lad det stå og småkoge imens du klargør mørbraden. Skær sener og bimørbrad fra og puds mørbraden af. Afpudset kan gemmes i fryseren til du skal lave suppe. Skær mørbraden i bøffer og bank dem let. Krydr med salt og peber. Steg bøfferne på panden så de får stegeskorpe, og kom dem så i gryden sammen med en kvart liter fløde. Giv cocktailpølserne et snit i hver ende og kom dem i gryden. Lad det hele koge igennem, men pas på at bøfferne ikke får for meget, så bliver de tørre og er ikke værd at sætte tænderne i. Smag til med salt og peber og evt lidt mere paprika. Serveres med hjemmelavede pommes frites eller iranske ris.