Rimmet havtaske

Jeg lavede noget pankopaneret havtaske forleden dag og havde lidt filet til overs. Da ungerne, kærester og Trine skulle komme i går, tænkte jeg at prøve at rimme fisken. Det har jeg aldrig prøvet før. Jeg har smagt det nogle gange, og jeg tænkte at det var en god lille forret. Godt tænkt Claus, det smagte himmelsk. Absolut ikke sidste gang jeg prøver mig ud i rimmingens ædle kunst. For en god ordens skyld fandt jeg opskriften på Lidl’s hjemmeside.

Du skal bruge:

  • 100 – 150 g god hvid fisk. Havtaske, torsk, kulmule f.eks.
  • 1½ citron
  • 1 dl god olivenolie
  • ½ spsk. salt
  • Peber
  • ½ spsk sukker
  • 2 – 4 Avocadoer
  • 1 stor spsk. græsk yoghurt eller creme fraise
  • Lidt rejer
  • Lidt lakse- eller ørredrogn
  • Tynde skiver ristet brød – gerne meget sprøde

Sådan gjorde jeg:

Riv citronen og pres saften ud. Bland med en lille dl. god olivenolie. Skær fisken i tynde strimler og læg dem på en tallerken. Drys med salt og sukker og lidt friskkværnet peber. Hæld citronolien hen over, og lad det stå i 2 – 3 timer i køleskabet.

Når der skal anrettes moser du avocadoerne og rører det til en creme med saften fra ½ citron og 1 spsk. creme fraise eller yoghurt. Smages til med salt og peber. Arrangeres pænt på e fisketallerken. Jeg lagde et lille hjertesalatblad, kom en skefuld avocadocreme på, så noget af det rimmede fisk og pyntede med lidt rejer og lakserogn.