Jeg startede med at røge da jeg var på besøg hos min søde søster Lotte. Hun havde en ‘teleskop røgeovn’, og den måtte jeg prøve. Jeg anede intet om processen, men det første stykke kød jeg røg var bestemt spisværdigt. Hun forærede mig ovnen, og så var jeg solgt.
Igennem årene har jeg haft et par forskellige røgeovne men fælles for dem alle har været at det var svært at styre temperaturen. Så da jeg gik på efterløn opgraderede jeg til en luksusmodel. En Borniak UWDS 70 med digital styring og koldrøgningskit, og så var det bare at gå i gang.

Der findes et utal af forskellige opskrifter, blogs og facebook sider om røgning, og lige så mange holdninger til og meninger om hvordan man gør. Skal man tørsalte eller lagesalte, hvor lang tid skal der saltes, skal man bruge nitrit, hvor meget røg skal man give, er koldrøgning bedre en halvvarm røg, og så videre og så videre. Min erfaring er at du skal prøve dig frem. Det er kun dig der bestemmer om det smager som du vil have det. Nitrit har jeg dog aldrig brugt.
De opskrifter jeg har lagt her på siden, er hvordan jeg bedst kan lide det.
Husk altid at have en utrolig høj grad af hygiejne. Det kan gå helt galt hvis du sjusker.