Røget culotte

Røget okseculotte eller cuvette er lækkert tyndskåret på et stykke rugbrød, med røræg og purløg. Den kan både koldrøges eller røges med halv varm røg.

Du skal bruge:

  • 1 okseculette eller cuvette
  • 100 g middelhavs salt
  • 25 g rørsukker
  • evt. 25 g muscovado sukker
  • Krydderier – f.eks. knust stjerneanis, sennepskorn og peber

Sådan gør jeg:

Befri kødet for sener og hvis der er meget fedt, skærer jeg lidt af det af. Kom salt, sukker og krydderier i en tilstrækkelig stor frysepose, bland det godt, og læg kødet i posen. Sørg for at gnide kødet godt ind i blandingen, og læg den lukkede pose i køleskabet i 1 døgns tid. Hvis det er en stor steg, så lidt længere. Gnid saltblandingen godt ind et par gange i døgnet.

Skyl stegen under den kolde hane og gnub den godt med køkkenrulle. Pak den ind i et tørt viskestykke og lad den tørre i køleskabet i ca. 2-3 døgn. Skift viskestykke flere gange under vejs.

Halvvarm røg:

Stegen hænges i røgeovnen og giv den en 6-8 timer ved ca. 45-50C. Lad den modne i et tørt viskestykke i 2-3 døgn. Skift viskestykke en gang eller 3.

Kold røg:

Stegen hænges i røgeovnen og så giver du den 30-40 timer i kold røg ca. 20-22C . Lad den modne i et tørt viskestykke i 2-3 døgn. Skift viskestykke en gang eller 3.

Som sagt er det lækkert på et stykke rugbrød med røræg og purløg, men man kan også skære meget tynde skiver og lægge på et fad med salat, tomatskiver, brøndkarse og revet parmesanost. Lidt god olivenolie stænkes hen over, og lad det trække en times tid.