Røget kød på æble

I går havde vi Klaus og Pia på besøg, som altid pisse hyggeligt. Jeg ville gerne imponere. Pia er en gudsbenådet god kok og svær at matche, men jeg synes nu det lykkedes meget godt i går. Forretten her er 100% selvkomponeret, og selv om jeg ikke fik lavet de der æblekaviar, videregiver jeg med stor glæde denne opskrift. Det er tæt på at være den mest enkle ret jeg nogensinde har lavet.

Du skal bruge:

  • 2 store Belle de Boskoop æbler
  • Røget culotte eller andet tyndt skåret røget kød
  • 38% creme fraise
  • Frisk revet peberrod
  • Citron
  • Æble gele eller æble kaviar

Sådan gør jeg:

Til 4 personer brugte jeg ca 100 g af mit hjemmerøgede oksecuvette og nyretapper. Jeg skar 4 skiver æble i ½ cm tykkelse, og fjernede kernehuset. Dryppede skiverne med citron, lagde kød hen over æbleskiverne og toppede med peberrodscreme der blot var rigelige mængder revet peberrod rørt op med noget creme fraise. Til slut pyntede jeg med hakket grøn æblegele. Det smagte bare godt