Sprængt Kylling med peberrodssauce

At sprænge kød giver en dejlig smag og en skøn tekstur. Det er noget af en smagssag hvor saltet det skal være, jeg foretrækker en let sprængning. Jeg havde lyst til kylling på en ny måde, så det blev sprængning. Resultatet var utrolig lækkert.

Du skal bruge:

  • 75 g salt
  • 50 g rørsukker
  • En lille håndfuld hel sort peber
  • 5-6 laurbærblade
  • 1/2 kylling
  • Peberrod
  • Smør
  • Mel
  • Mælk
  • Eddike
  • Sukker

Sådan gør jeg:

Kog en lage af vand, salt, sukker, hel peber og laurbær – der skal være nok til at kunne dække kyllingen helt. Lad lage køle helt af. Kom kyllingen i og stil i køleskab til dagen efter. Kyllingen tages op af lagen og koges stille og roligt til den er godt mør, dvs. en 30-40 minutter. Imens laver du peberrodssaucen. Lav en opbagning af smør og mel, kom mælk i til konsistensen er som du ønsker. Smag til med 3-4 spsk. eddike, en lille spsk. sukker, salt, peber og en ordentlig omgang frisk revet peberrod. Jeg kan godt lide at den er lidt stærk, men smag dig frem til smagen passer dig. Serveres med smørdampede bønner og kogte kartofler.