Tomatsuppe

Drivhuset bugner af tomater og det er en sand fryd at plukke dem og lægge dem i fryseren. Så har jeg hovedingrediensen til vinterens lækre tomatsuppe. Jeg fryser tomaterne med skræl, for jeg elsker den konsistens suppen får når man ikke har pelset dem. Jeg fryser nogle af poserne med en ordenlig dusk basilikum og/eller oregano, så er der noget ekstra smag.

Du skal bruge:

  • 1 kg tomater
  • Basilikum og/eller oregano
  • 2 løg
  • 4-5 fed hvidløg
  • 1 æble
  • 2-3 gulerødder
  • 1 liter fond, som oftest hønsekødsbouillon
  • 1 lille ds. tomatkoncentrat
  • Lidt chili, salt og peber
  • Creme fraiche
  • Olie der kan tåle at blive opvarmet

Sådan gør du:

Start med at klargøre løg, hvidløg, gulerødder og æble, og svits det let i olien. Kom tomatkoncentrat i og svits lidt videre. Så putter du tomater og krydderier i, rører lidt rundt i gryden, tilsætter til sidst bouillonen og lader det koge i en times tid til alt er godt mørt. Så blender jeg suppen og serverer den brænd varm med et skvat creme fraische. Dertil et skive af Verdens bedste brød.