Wienerschnitzel

Vi var i Wien for et par år siden, og jeg havde glædet mig som et lille barn, til at sætte tænderne i en Wienerschnitzel i rettens hjemland. Ohh ve, jammer og klage. Prøvede på et par restauranter, men det var ikke nogen god kulinarisk oplevelse – kun skuffelse. De var vindtørre og smagte af pap. Store godt nok, men det er jo ikke størrelsen det kommer an på. Nej jeg foretrækker i den grad mine egne, og jeg bruger svinemørbrad, ja jeg gør. Og jeg banker dem ikke papirtynde, men lader dem have en vis tykkelse så de ikke bliver tørre når jeg steger dem.

Det skal du bruge:

  • 1 svinemørbrad
  • Rasp
  • Æg
  • Smør
  • Kartofler
  • Mere smør
  • Citron
  • Benfri sild
  • Kapers
  • Fine ærter
  • Gulerødder
  • Salt og peber

Sådan gør jeg:

Puds mørbraden godt af og fjern sener, fedt og bimørbrad. Afpudset kan fryses og bruges i en kommende suppe. Skær mørbraden op i 6-7 cm store stykker, rids hver bøf på langs, og bank den ud til en schnitzel. Vend dem i ægget, som du har pisket lidt ud med en gaffel i en dyb tallerken. Paneres derefter i rasp som er blandet med salt og peber. Steges i rigeligt smør. Og igen, de må ikke blive for tørre.

Til en Wienerschnitzel hører naturligvis en ‘dreng’. Det er en skive citron, med et par benfri sild, lagt i ring, med en spsk kapers.

Serveres med brasede eller råstegte kartofler, ærter og gulerodsterninger der er dampet i smør. Mie kan godt lide at jeg koger panden af med lidt fond og lidt fløde, jeg kan egentlig bedst lide smeltet smør, men det bliver som regel pandesovsen. Hvad gør man ikke …….